Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Puigdemont i Bonvehí es reuneixen a Bèlgica per decidir la ruptura o l’encaix del PDeCat amb JxCat

L’endreça passa per un nou partit sota la marca de Junts per Catalunya o una coalició del Partit Demòcrata i la Crida i Com encaixar els independentistes d’esquerra

Avatar
Agències 03/03/2020
Pla general de la convenció municipalista del PDeCAT amb una pantalla gegant amb Carles Puigdemont i David Bonvehí i Neus Nogueras a l'escenari, el 23-2-19 (horitzontal).

El president a l’exili Carles Puigdemont i el president del PDeCAT, David Bonvehí, es reuniran aquest dimarts a Bèlgica per abordar l’encaix o la ruptura de JxCat, tal com han confirmat a l’ACN fonts de l’executiva del partit. L’endreça passa per crear un nou partit sota la marca de JxCat -opció que prefereixen Puigdemont i Jordi Sànchez, president de la Crida, però que el PDeCAT no veu amb bons ulls-, o bé una coalició entre el Partit Demòcrata i la Crida -la via que defensa Bonvehí. Les converses entre PDeCAT i Crida continuen encallades, tal com va avançar l’ACN. Si les negociacions no proliferin, no es descarta tampoc un trencament que avocaria l’espai postconvergent a presentar-se a les eleccions amb diverses paperetes.

Una altra agrupació que dona suport a Puigdemont són els Independentistes d’Esquerra, que s’allunyarien força de la línia d’actuació actual del PDeCat. Per tant, perquè els socis de JxCat vagin units, hauran de construir un croquis polític força complicat a les seves files.