Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Puigdemont i Aragonès es reuneixen mentre el PSC del “diàleg” ja ho critica

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC-Units al Parlament, Alícia Romero, ha retret a Aragonès que no hagi assistit a la conferència de clausura del president Sánchez al Cercle d’Economia aquest divendres a Barcelona. “Ha decidit prioritzar Carles Puigdemont, suposo que amb els condicionants que li posa JxCat en aquest acord que nosaltres hem dit que neix fracassat”, ha assenyalat Romero, que ha criticat les “hipoteques” que creu que ERC té amb la formació de Puigdemont. La portaveu socialista, que ha agraït a Pedro Sánchez el “coratge” i “la voluntat de retrobament” amb Catalunya, ha celebrat que Aragonès reivindiqués la Declaració de Pedralbes de 2018, perquè “l’esperit” d’aquella reunió era “el diàleg entre tots els partits espanyols i tots catalans”.

Quan falten tres dies perquè el president del govern espanyol defensi els indults i la seva agenda per a Catalunya en un gran acte al Liceu, Romero ha aplaudit que Sánchez “hagi vingut tant” els últims dies, mostrant “respecte cap als catalans”.

Publicitat

A més, la portaveu del PSC-Units ha assegurat que la reunió del Cercle d’Economia ha portat “molt bones notícies” als catalans, destacant els posicionaments a favor dels indults del president de la CEOE, Antonio Garamendi, i el debat entre presidents autonòmics com Ximo Puig o Francina Armengol, que han ensenyat una visió d’Espanya “diferent”.

Primera reunió ordinària del ‘govern alternatiu’

El ‘govern a l’ombra’ del PSC-Units s’ha reunit aquest divendres per primera vegada i ha constituït els equips negociadors per arribar a quatre grans acords amb el Govern: per superar la pandèmia, sobre els fons europeus, per la renovació dels alts càrrecs i en favor del pluralisme.

Et pot interessar  Illa aposta per un “Govern sense vetos” després del 12-M: “Vull col·laboració, estendre la mà”

Els ‘consellers a l’ombra’ estan en contacte amb els seus respectius titulars i concretaran la seva estratègia en les compareixences a les comissions del Parlament.

Mentrestant, el company de Puigdemont a l’exili, Jami Matamala, ha informat a través de les xarxes que la trobada entre els presidents “ha començat molt bé”, i ha compartit una fotografia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut