Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Puigdemont i Forn, després de més 560 dies sense veure’s: “Anem amb moral de victòria, que guanyarem”

|

- Publicitat -

Si bé en la campanya de les eleccions espanyoles el president Puigdemont connectava amb Soto del Real per conversar amb Jordi Sánchez sobre la situació que s’havia de provocar al Congreso amb els escons independentistes aconseguits, aquest divendres ha estat l’alcaldable Quim Forn qui ha pogut passar mitja hora conversant amb la número dos de la candidatura, Elsa Artadi i el president Puigdemont des de Waterloo a la seu de Junts per Catalunya, a Barcelona. Després de les negatives de la JEC a participar en debats i en el cara a cara amb el candidat d’ERC, Ernest Maragall, aquest divendres sí que s’ha autoritzat l’aparició del pres polític via videoconferència, entre pantalles i cables.

Després de més de 560 dies sense veure’s ni parlar, l’emoció de la sala i dels candidats ha aflorat. “No puc descriure l’emoció que sento i la raresa que representa tenir el Quim davant”. Així ha començat la intervenció del president, dirigint-se al conseller d’Interior. “Els vots et portaran a casa com el proper alcalde de Barcelona”, ha sentenciat. “Ens esteu donant una lliçó molt gran” ha afegit.

Publicitat

Per la seva banda, Forn ha agraït la feina del seu equip alhora que ha encoratjat a “ser forts perquè ens en sortirem”, però també ha donat gràcies per la tasca del president a l’exili. Alhora, l’alcaldable ha assegurat que “el que jo he pogut col·laborar no m’ho traurà ningú” després que el president hagi lloat la “determinació” del conseller d’Interior davant els atemptats del 17-A i l’organització de l’1-O. “Un preu molt alt però per mi va ser experiència política i pel que he lluitat tota la vida”, ha respost Forn.

De l’estació de Sants a l’Ajuntament de Barcelona

La candidata Elsa Artadi ha fet referència al proper 15 de juny, quan el pres haurà de venir a Barcelona a recollir l’acta de regidor i el seu equip ja visualitza el recorregut que seguiran, junts. “Et vindrem a buscar a l’estació de Sants, caminarem els tres kilòmetres amb tu fins a arribar a l’Ajuntament, on hi entraràs a buscar la vara d’alcalde”, ha sentenciat Artadi amb la llàgrima a la galta. Amb tot, quan els funcionaris del centre penitenciari han avisat a Forn que només disposava de dos minuts, l’alcaldable ha repetit que “és important anar a buscar el vot un a un” tenint en compte, ha afegit, que “hi ha molts indecisos”.

La connexió de Barcelona i Europa

Tant el President com el Conseller han posat sobre la taula la “necessària connexió” que hi ha d’haver entre Europa, amb els eurodiputats de JxCat-Lliures i el partit municipal. “El 26-M, grans notícies que travessin fronteres”, ha afirmat el president. “És l’impuls que necessitem, que l’Estat entengui que només es pot solucionar fent política”, ha etzibat. I tres mil gràcies han tancat l’acte.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut