Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Puigdemont esmicola el TSJC: “S’ha convertit en una reserva de caspa on el franquisme reviscola”

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit retornar la Medalla d’Or de Barcelona a l’exministre franquista Rodolfo Martín Villa, que el ple de l’Ajuntament havia acordat retirar el 2017 pels crims comesos durant la dictadura.

El president Carles Puigdemont ha comentat la notícia del dia que, com era d’esperar, ha comportat una onada d’indignació. El líder de JxCat ha carregat contra el TSJC per lliurar “una guerra cultural sense contemplacions” i per haver-se convertit en “una reserva de caspa on el franquisme reviscola”. Així s’ha expressat en una categòrica piulada i ha afegit: “Nosaltres faríem bé d’anar més decidits i desacomplexats”.

Publicitat

L’exministre d’Interior està sent processat per la jutgessa argentina María Servini, que investiga els homicidis i tortures durant la dictadura franquista i la transició. Concretament, investiga Martín Villa per l’assassinat el 1977 del jove Arturo Ruiz; per la coneguda com a matança de Vitòria, en què van morir 5 obrers; per la repressió policial durant les festes dels Sanfermines de 1978 i de 5 morts més durant la Setmana Pro Amnistia del 1977.

Un expedient que fa més que comprensible, en una democràcia, la retirada d’una Medalla d’Or, però que sembla no ser suficient per al TSJC.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut