Dissabte, 15 de maig de 2021 - Edició 1024
La República

Puigdemont: “El futur de la UE és menys democràtic i menys inspirador que mai”

El president exiliat constata la “incertesa” del futur d’una Europa que “depèn de la voluntat dels estats i dels grans partits polítics”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 10/03/2021
Pla mitjà de l'eurodiputat e JxCat Carles Puigdemont i Clara Ponsatí just a l'inici de la roda de premsa a l'Eurocambra sobre el suplicatori, el 24 de febrer del 2021 a Brussel·les. (Horitzontal)

El president a l’exili Carles Puigdemont ha enviat un missatge d’incertesa pel que fa a la situació política i al benestar de l’Europa que està per venir. Ho ha fet responent un tuit del primer ministre portuguès, António Costa, que celebrava haver firmat la declaració conjuntament amb el Parlament Europeu de la Conferència sobre el futur d’Europa, i assegurava que aquesta conferència “és un missatge de confiança i esperança per al futur que estem enviant als europeus”. Puigdemont ha rebatut les paraules del polític portuguès, assegurant que “el futur d’Europa és incert si depèn de la voluntat dels Estats i dels grans partits polítics”.

En aquest sentit, l’eurodiputat diu que el sistema actual no té “respecte a les minories, ni diversitat”, i recorda la “justícia patriòtica instal·lada en alguns estats membres”, en una clara al·lusió a Espanya. “El futur de la UE és menys democràtic i menys inspirador que mai”, ha etzibat.