Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Puigdemont, disposat a tornar a Catalunya i ser president, segons Gonzalo Boye

L'advocat veu "raonable" que el retorn del president exiliat sigui a finals de maig o a principis de juny

|

- Publicitat -

El president a l’exili, Carles Puigdemont, està disposat a tornar a Catalunya i fins i tot a ser detingut, però el que no se li podrà impedir és ser president, segons ha expressat el seu advocat, Gonzalo Boye, en una entrevista a Rac 1. L’aprovació de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats i la convocatòria avançada d’eleccions al Parlament han precipitat els plans de Puigdemont, que fins ara només valorava presentar-se a les eleccions europees del 9 de juny. Amb l’amnistia seguint el seu curs, Boye ha afirmat que Puigdemont assumirà les conseqüències dels seus actes, però en un marc jurídic diferent i, fins ahir, inexistent.

Boye assegura que hi ha una “por justificada” que Puigdemont es presenti a les eleccions del 12-M, les guanyi i vagi a la sessió d’investidura del Parlament. En aquest sentit, i en línia amb les declaracions dels dirigents de Junts, la possibilitat que Puigdemont torni i guanyi les eleccions ha fet que s’hagin “coordinat agendes” per fixar la data de les eleccions.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, Boye ha dit que Puigdemont “assumirà les conseqüències de les seves accions”. Preguntat per quan es podria produir la tornada, l’advocat veu “raonable” que sigui a finals de maig o a principis de juny.

Et pot interessar  La Moncloa veu a la baixa el "suflé" de Puigdemont i confia a retenir ERC i Junts a canvi d'almoines
Publicitat

Opinió

Minut a Minut