Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Puigdemont destaca la presumpta prevaricació racista de Robles que va condemnar dos innocents

|

- Publicitat -

El president a l’exili Carles Puigdemont ha fet una piulada en la qual ha denunciat una flagrant vulneració de drets humans amb l’actual ministra de Defensa, Margarita Robles, com a implicada.

Puigdemont ha citat una notícia de “El País”, segons la qual Ahmed Tommouhi i Abderrazak Mounib van ser dos marroquins condemnats per unes violacions que no van cometre.

Publicitat

Els fets van succeir el 1991 quan la seva vida va fer un gir dramàtic davant d’una onada de violacions. Els dos marroquins van ser condemnats a presó perquè suposadament van coincidir amb el perfil criminal dels violadors “amb trets nord-africans”.

Mounib “va morir” a la seva cel·la, mentre que Tommouhi va complir la seva condemna sencera. Anys després amb les proves d’ADN ha estat possible exculpar a Tommouhi de distintes violacions. De fet, Tommouhi i Mounib no es coneixen, però això no va ser un impediment perquè els condemnessin per actes comesos conjuntament.

Una de les víctimes el 1999 va condemnar l’autèntic autor de la violació, 15 anys després dels fets, malgrat que segueix confosa per tot l’ocorregut. D’altres en canvi sostenen que Tommouhi va ser el violador, malgrat que a la roba interior de les víctimes s’hi va trobar restes de semen que no encaixen amb les mostres de Tommouhi.

L’actual ministra de Defensa, Margarita Robles, va passar per alt aquesta evidència que podria haver exculpat Tommouhi i quan l’acusat va recórrer al Supremo, tampoc es va tenir en compte aquesta prova que descarta científicament la participació de l’acusat.

Puigdemont ha citat la notícia i ha afirmat que “no us passi (per alt) quan us horroritzeu per la injustícia comesa” ha etzibat. La captura de pantalla de la piulada subratlla que Robles va ser qui va presidir el tribunal contra Tommouhi.

Et pot interessar  Puigdemont diu estar esparverat per la "mala qualitat" del Govern, la "pèrdua d'autoestima" i l'estat del català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut