Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 20 de maig del 2024

Puigdemont denuncia que hi ha una “estratègia” per “liquidar l’activitat bancària catalana” arran de l’OPA al Sabadell

Denuncia que aquesta estratègia "perjudica els usuaris i perjudica el país" i insta a respondre el BBVA "amb tota la força, amb tot el dret i tota la raó"

|

- Publicitat -

El candidat de Junts+ a les eleccions del 12-M, Carles Puigdemont, no ha dubtat a denunciar “l’estratègia” que, segons ell, fa temps que està en marxa, i que té com a objectiu “liquidar l’activitat bancària catalana”, i que ha tornat a materialitzar-se aquets dijous en l’operació d’adquisició pública (OPA) hostil que el banc basc BBVA ha impulsat per fer-se amb el Banc Sabadell.

“L’OPA hostil contra el Banc Sabadell s’ha de contestar amb tota la força, amb tot el dret i amb tota la raó“, ha dit Puigdemont en un missatge a la xarxa ‘X’. En aquesta línia, el líder de Junts ha assegurat que “fa temps que hi ha una estratègia per liquidar l’activitat bancària catalana” fet que “perjudica els usuaris i perjudica el país”.

Publicitat

Aquest dijous, i després que el Banc Sabadell rebutgés l’oferta de fusió llançada pel BBVA la setmana passada, el banc basc ha optat per llançar una OPA hostil que no es veia a l’Estat espanyol des de la dècada del 1980, i que podria tenir greus conseqüències, com ara que Espanya fos el país amb més acumulació financera, per davant de Xipre, que fins ara ostentava aquest títol.

El BBVA ha optat per oferir als accionistes el mateix intercanvi rebutjat pel consell d’administració: 1 acció de nova emissió per cada 4,83 accions del Sabadell. L’OPA es dirigeix a “la totalitat de les accions” emeses pel Banc Sabadell, 5.440 milions, de 0,125 euros de valor nominal cadascuna, representatives del 100% del capital. L’OPA prosperarà si més del 50% dels accionistes decideix acceptar l’oferta del BBVA, que ofereix el mateix intercanvi rebutjat pel consell d’administració

Et pot interessar  Puigdemont vol la cessió del 100% dels tributs a canvi d'aprovar els pressupostos generals de l'Estat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut