Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Puigdemont denuncia la persecució judicial a Boye: “El dret de defensa, a l’alçada de Turquia i la Xina”

El president exiliat ja ni se sorprèn després que l’Audiència Nacional hagi permès a la fiscalia de Sánchez “remenar el mòbil” de l’advocat

Avatar
Agències 20/04/2021
L'eurodiputat Carles Puigdemont i el seu advocat, Gonzalo Boye, a l'entrada de la vista pel suplicatori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu.

La justícia espanyola no fa més que deixar-se en evidència després de confirmar-se la intencionalitat que hi ha darrere de la persecució a l’advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye. La Secció Segona de la Sala Penal de l’Audiència Nacional ha rebutjat el recurs de la defensa de Boye contra la decisió de la instructora Maria Tardón d’aixecar el secret que pesava sobre la peça separada en la qual s’investigava informació continguda al correu electrònic i el mòbil del lletrat. Per tant, l’audiència dona via lliure a la fiscalia de Sánchez per registrar el contingut del mòbil de Boye.

En aquesta línia s’ha expressat el president Carles Puigdemont, el qual comparar el dret de la defensa espanyol està “a l’alçada de Turquia i la Xina”, afirmant que “tots sabem per què tenen interès per remenar el mòbil del nostre advocat Gonzalo Boye”. A més, Puigdemont també alerta que aquest escàndol “no el veureu denunciat per cap dels mitjans que s’escandalitzen per quatre tuits que critiquen els pilars del règim”.