Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Puigdemont defensa que JxCat sigui “el corrent central del país” i no una eina “sectària ni excloent”

|

- Publicitat -

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha defensat que el nou partit sigui “el corrent central del país”, i no una “eina sectària ni excloent”. L’expresident de la Generalitat ha intervingut de manera telemàtica a l’acte polític de l’inici del congrés fundacional de JxCat. Puigdemont ha subratllat que una majoria del país s’ha posat d’acord per fer, de la voluntat popular, el “fonament” de l’autoritat de l’Estat. La imatge de Puigdemont s’ha emès al plató des d’on se seguia l’acte, amb el president del Govern, Quim Torra, dalt l’escenari. El líder de JxCat -en podria ser president el 9 d’agost- ha situat la república com a única manera de “sobreviure”, ha apostat per construir-la “entre tothom”, i ha carregat contra la monarquia espanyola.

L’eurodiputat de JxCat Toni Comín, exconseller d’ERC, també ha intervingut amb un vídeo gravat on defensa que ‘Junts’ és “l’espai dels qui creuen que la unitat convé que també sigui electoral, i des de la pluralitat ideològica”. Comín, “exiliat” a Bèlgica com Puigdemont i Lluís Puig, apunta que al nou partit “hi cap tothom, sense que ningú hagi de renunciar a la seva trajectòria ideològica”. “Cadascú amb la seva motxilla i tradició. Des de l’esquerra crítica al centre liberal, des de la socialdemocràcia al pensament social cristià”.

Publicitat

Comín també constata que la unitat és “condició de la victòria” després que l’Estat va desfermar el 2017 la seva “estratègia repressiva incontrolada”. “La unitat ha esdevingut un imperatiu polític i estratègic”.

Finalment, l’exconseller afirma que el nou partit farà “pinya” en el suport al teixit associatiu català: “Apostem per anar plegats en aquest futur immediat que comença avui mateix: ara i aquí”.

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions

Intervencions i suports

L’acte telemàtic l’ha conduït la periodista Pilar Calvo des d’un plató blanc, on destaca el color blau turquesa del nou logotip de ‘Junts’. S’hi han reproduït vídeos de diversa gent que dona suport al nou partit des d’arreu del territori: Albert Batet, Xavier Trias, Jordi Ponsa, Magda Oranich, Miquel Buch -molt criticat pel xat de YouTube on s’ha retransmès l’acte-, Joaquim Miralles, Xusa Serra, Marc Anguera, Jami Matamala, Jordi Munell, Salwa el Gharbi, Jordi Martí, Àstrid Alemany, Marc Fernàndez, Lourdes Ciuró, Martí Anglada, Àngels Planas, Marcel Padrós, Jaume Ars, Anna Figueras, Joan Sànchez, Marina Rojals, Joan Güell, Assumpció Castellví.

També han intervingut, des del plató, de nou Batet i Castellví, a més de Laura Borràs -aclamada pel xat virtual-, Josep Lluís Cleries, Anna Erra, Meritxell Budó, Marina Geli, Gemma Geis i Judith Toronjo. “Ara és el moment de plantar cara”, ha asseverat la portaveu de JxCat al Congrés i exconsellera de Cultura. L’acte també ha mostrat vídeos de suports internacionals.

L’alcalde de Balenyà, Carles Valls, també ha intervingut per haver “ajudat a fer la transició cap al partit”. Consta com a president del partit al registre del ministeri d’Interior després de la gestió per prendre els drets al PDeCAT. Valls ha explicat que la formació ja consta amb més de 2.500 militants.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut