Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Puigdemont defensa la tasca dels exiliats per contrarestar els que intenten “banalitzar-la”

|

- Publicitat -

El president Carles Puigdemont ha aprofitat que avui fa tres anys de la seva detenció a Alemanya tornant de Finlàndia per fer balanç en un fil a Twitter de la tasca política que ell i la resta d’exiliats han estat fent des de l’exterior per internacionalitzar la causa catalana. Les seves reflexions són una defensa de la feina feta i una crítica a l’intent de banalització que en fan alguns: “miro la feina feta des de l’exili gràcies a l’acompanyament de tanta gent no partidista, i n’estic content. Malgrat les limitacions, les incomprensions i els atacs, hem fet bona feina No hem desaprofitat les oportunitats ni ens hem rendit mai davant l’ofensiva de l’Estat. Ens heu vist plantar cara i tenir iniciativa. M’adono que això ha fet enrabiar l’Estat i que alhora ha incomodat alguns sectors de l’independentisme, que cada vegada ho dissimulen menys”.

Cotninua afirmant que “tota aquesta feina feta sé que algun dia ens la podem trobar en contra nostra, com a agreujant de la nostra lluita política que l’Estat qualifica de criminal. Això mai no ens ha dissuadit de continuar-la fent. Sabem que en cas d’extradició, el temps passat a l’exili no compta. I que la segura condemna, perquè a Espanya ja som culpables abans que no entréssim al judici, recolliria la nostra activitat tots aquests anys. Això alegrarà de saber a aquells qui, també des de certs sectors de l’independentisme, lamenten que no estiguem empresonats i banalitzen el que és fer política des de l’exili; els qui ajuden a fer creïble el relat que som uns fugats que viuen despreocupats, còmodament i insolidaris amb el patiment dels nostres companys injustament condemnats…Tant se val. Ara és el moment de la unitat i de la confiança”.

Publicitat

 

Et pot interessar  Puigdemont creu que l'espai de negociació amb l'Estat a Suïssa serà més "potent" si després del 12-M hi seu el Govern
Publicitat

Opinió

Minut a Minut