Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Puigdemont, Comín i Ponsatí volen acabar de retratar Llarena amb la suspensió de les euroordres

|

- Publicitat -

La defensa de Puigdemont Comín i Ponsatí ha enviat un escrit al magistrat del Tribunal Supremo Pablo Llarena on li reclama informació sobre si ha emès instruccions per fer efectiva la suspensió de les ordres de detenció emeses contra ells, i a també si ha informat les forces de seguretat, el sistema Schengen i la Interpol de la suspensió de les euroordres. La defensa actua després de la resolució del TGUE del passat divendres, que estableix que els tres eurodiputats no gaudeixen d’immunitat parlamentària perquè les euroordres emeses per Llarena contra ells estan suspeses.

A l’escrit, avançat per El Periódico i al que ha tingut accés l’ACN, la defensa demana a Llarena que “informi sobre l’Estat del procediment penal que el vicepresident del Tribunal General ha considerat suspès de conformitat amb el que preveu l’article 23 del Protocol nº 3 sobre l’Estatut del Tribunal de Justícia de la Unió Europea”.

Publicitat

Per aquest motiu “sol·licita informació sobre si en virtut de les conseqüències legals a què es refereix el Vicepresident del Tribunal General ha procedit al dictat de les oportunes instruccions per fer efectiva la suspensió del present procediment penal a tots els efectes, especialment en el que fa referència a les diverses ordres de detenció emeses en aquesta causa penal, comunicant aquesta suspensió a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, així com al Sistema d’Informació de Schengen i a la Interpol”.

La defensa també demana a Llarena que li lliuri una còpia de les notificacions que ha dictat d’acord a aquesta suspensió i que hagi enviat a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, Schengen i la Interpol.

Tot plegat després que divendres el TGUE va desestimar retornar cautelarment la immunitat als tres eurodiputats perquè “no corren el risc de ser entregats a les autoritats espanyoles en aquesta fase” i perquè mantenen immunitat per “els seus desplaçaments al lloc de reunió del Parlament”.

El TGUE diu textualment que en “virtut del principi de cooperació lleial, les autoritats nacionals han de tenir en compte la suspensió del procés penal i de l’execució de les ordres de detenció europees dirigides contra els diputats” i veu “hipotètica” l’assumpció que algun estat no ho fes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut