Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Puigdemont, Comín i Ponsatí remarquen el significat de la decisió del TGUE: “És un graó qualitativament molt important”

|

- Publicitat -

Els eurodiputats de ple dret Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, han oferit una roda de premsa per anunciar al Parlament Europeu la seva situació actual, després que el TGUE hagi decidit retornar cautelarment la immunitat dels tres independentistes perseguits. D’entrada, han remarcat la importància de la decisió judicial, i el fet que el dia d’avui no estigui descartada l’opció de ser considerats “perseguit judicialment”. Comín també ha destacat que la UE permeti la impunitat de l’estat espanyol i li doni suport aixecant la seva immunitat, mentre condemna actuacions com les d’Hongria.

En resposta a una periodista, el president Puigdemont ha deixat clar que no estan celebrant la decisió “com una victòria”, però sí que dona importància al pas endavant en aquest sentit, defensant les seves posicions, i ha advertit a la UE que han de ser ells qui obliguin Espanya a acatar la normativa com Déu mana.

Publicitat

Amb tot, el president a l’exili no té cap confiança en les intencions que desprèn el Gobierno de Sánchez, comparant les “bones paraules” amb els fets que no compleixen, exactament el mateix que amb el Gobierno de Rajoy. “És el moment dels fets, i no n’hi ha”, ha dit.

 

Et pot interessar  El PPC allarga la mà a Junts per "entendre's" en l'impost de successions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut