Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Puigdemont, Comín i Ponsatí recuperen la immunitat mentre el TGUE resol el recurs contra l’eurocambra

El vicepresident del tribunal defensa que les al·legacions fàctiques i jurídiques justifiquen que se’ls hi mantingui fins que es pronunciï de forma definitiva

Agències 02/06/2021
Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí després de la roda de premsa a l'Eurocambra sobre el suplicatori.

El Tribunal General de la Unió Europea ha retornat provisionalment la immunitat als eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí mentre resol el recurs contra l’Eurocambra per l’aixecament de la protecció parlamentària. El vicepresident del TGUE ha defensat que les al·legacions fàctiques i jurídiques dels independentistes justifiquen que se’ls hi mantingui la immunitat fins que aquest tribunal de primera instància es pronunciï de forma definitiva. El TGUE ha concedit les mesures cautelars demanades per Puigdemont, Comín i Ponsatí encara que el Parlament Europeu no ha presentat per ara les seves observacions al respecte.

De totes maneres, segons el reglament del TGUE es pot concedir de manera provisional les mesures cautelars encara que l’altra part no hagi aportat les al·legacions. El 9 de març l’Eurocambra va aprovar l’aixecament de la immunitat als tres eurodiputats de JxCat amb 400 vots a favor, 248 en contra i 45 abstencions. Puigdemont, Comín i Ponsatí ho van impugnar el 30 de maig als tribunals de la UE sobretot per la gestió parlamentària prèvia a la votació política.

https://twitter.com/EUCourtPress/status/1400115303749718018