Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Puigdemont avisa la UE i pica l’ullet a Espanya: “La seva autoritat està en joc, i no és només a Polònia”

El president exiliat compara el fet que Polònia hagi decidit que el dret polonès està per sobre l’europeu amb les il·legalitats espanyoles perseguint l’independentisme

Redacció 08/10/2021
Carles Puigdemont durant la roda de premsa a l'Alguer després de la vista al Tribunal d'Apel·lació de Sàsser, a Sardenya.

El president legítim Carles Puigdemont ha alertat la Unió Europea dels riscos que té permetre la decisió del Tribunal Constitucional polonès, que ha sentenciat que el dret polonès està per sobre del de la UE. Puigdemont avisa que “la forma com la UE respongui i actuï davant d’aquesta crisi marcarà el futur de la Unió. La seva autoritat i credibilitat estan en joc, i no només a Polònia”, ha etzibat el president en una subtil picada d’ullet a Espanya i la seva dubtosa actuació pel que fa a la repressió cap als independentistes exiliats a Europa.

En una altra piulada, Puigdemont ha volgut demostrar que Espanya “en la seva persecució a l’independentisme, també s’ha situat fora del dret de la UE”, mostrant la directiva 2016/343 i instant a repassar “les recents declaracions de Casado i GarcíaPage“, que animaven a detenir Puigdemont per retornar-lo a l’Estat.