Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Puig i Armengol adverteixen Aragonès que seria una “irresponsabilitat” no seure a debatre el nou sistema de finançament

|

- Publicitat -

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, i els presidents valencià i balear, Ximo Puig i Francina Armengol, han demanat que s’afronti el debat i es busqui el diàleg per a un nou sistema de finançament. En aquest sentit, Puig i Armengol han alertat que seria una “irresponsabilitat” que el Govern no seiés a debatre’l. Ho han fet en el marc d’una taula en el congrés extraordinari del PSC on es fa el relleu al capdavant del partit, que passa de les mans de Miquel Iceta a les de Salvador Illa. Sánchez també ha lamentat que fa “anys” que Catalunya “perd oportunitats” i ha lloat la tasca del govern espanyol per “estendre ponts i recuperar el diàleg”. També s’ha queixat que el català serveixi per “enarborar la bandera de l’independentisme”.

Sobre el sistema de finançament, la ministra ha considerat que es va “en la bona direcció”. Ha recomanat al PP que “si no vol anar en contra dels seus interessos [a les comunitats on governen] han d’obrir-se a debatre”.

Publicitat

Puig ha afirmat que és “una greu irresponsabilitat” no defensar els interessos del país. “Ningú li diu que no sigui independentista o marxista o leninista, però cal defensar els interessos de Catalunya”, ha etzibat el president valencià. D’altra banda, ha reclamat “accelerar els processos de federalització” de l’Estat espanyol. D’altra banda, ha carregat contra el PP per “continuar llençant gasolina i incendiant per a no solucionar cap problema” en el debat sobre el sistema de finançament.

D’altra banda, la presidenta balear també ha considerat una “enorme irresponsabilitat” no ser a les taules de negociació i ha dit que a ella “mai” se li ocorreria. “Pot defensar el projecte que vulguis però tens la responsabilitat com a president i a les taules de negociació s’hi parlen moltes coses. Si [Aragonès] no hi és, ningú defensa Catalunya”, ha alertat.

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut