Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Puig “espera” que hi hagi entesa entre Junts i el PSOE per la llei d’amnistia: “No hi ha alternativa”

L'exconseller considera que l'informe de la Comissió de Venècia "és un aval per a totes les parts"

|

- Publicitat -

Lluís Puig “espera” que Junts i el PSOE “siguin capaços de trobar un relat” que serveixi per continuar el tràmit de la llei d’amnistia al Congrés i que passi al Senat. Així ho ha assegurat l’exconseller de Cultura aquest diumenge en una entrevista a ‘La Vanguardia’, on ha defensat que “no hi ha alternativa a la llei d’amnistia i ha confiat que “a finals de maig o principis de juny veurem el text publicat al BOE”. En aquest context, Puig ha celebrat “l’avançament de l’informe” de la Comissió de Venècia, que és “un aval per a totes les parts, si hi ha algú que té recels”. Sobre la seva situació personal, ha ditt que, un cop aprovada, demanarà que decaigui l’ordre de detenció i que, en el moment que sàpiga que es retira, “farà les maletes”.

Preguntat sobre si s’hauria d’haver aprovat en el primer intent de final de gener, Lluís Puig ha admès que “tenia en una mà una copa de cava i en l’altra una de vinagre”. En aquest sentit, ha assenyalat que “el redactat que hi havia semblava bo”, però ha justificat que, amb els moviments judicials, “és lògic que es volgués afinar més”.

Publicitat

En qualsevol cas, l’exconseller de Cultura ha sostingut que “no hi ha alternativa a la llei d’amnistia”, que la “necessiten” tant el govern espanyol com “tots els represaliats”.

Et pot interessar  ERC critica "l'informe fake" del PP al Senat contra l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut