Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Pueyo toca el crostó a Campo perquè no s’hagi pogut tramitar la llei d’amnistia i per la lentitud amb els indults

|

- Publicitat -

El paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, ha lamentat davant del ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, que no hagi prosperat la tramitació de la Llei d’amnistia al Congrés de Diputats. Així mateix, Pueyo també li ha tramès la “lentitud” que estava tenint la tramitació dels indults dels presos independentistes, fet que Campo ha atribuït la demora en el procediment d’aquest tràmit, que ha de ser de caràcter individual, segons han explicat fonts municipals. L’alcalde de Lleida ha traslladat aquestes impressions al ministre Justícia durant la visita que Campo ha fet a la Seu Vella, aprofitant la seva estada a la capital del Segrià per participar aquest divendres en un acte del Col·legi de l’Advocacia de Lleida.

Pueyo també ha aprofitat per trametre al ministre el seu interès i desig perquè és recuperi i reprengui aviat la taula de diàleg Catalunya-Estat, petició en la qual hi ha hagut una aproximació, ja que, Campo s’ha confessat com una persona de consens, que en els últims temps ha aconseguit tirar endavant una sèrie de lleis i acords per unanimitat o gairebé, segons han informat des de la Paeria. L’alcalde de Lleida li ha recordat que els objectius de la part catalana passen per exercir el dret a l’autodeterminació, a la qual cosa el ministre de Justícia ha manifestat, segons fonts municipals, que els objectius són legítims, siguin quins siguin, essent la discrepància de les parts els canals que s’utilitzen.

Publicitat

Després de la seva visita a la Seu Vella, Juan Carlos Campo ha participat en els ‘Diàlegs Institucionals’, un acte en el Col·legi de l’Advocacia de Lleida al qual també han assistit el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos; el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Et pot interessar  La pagesia de la demarcació de Lleida carrega contra Mascort i avisa que tallaran les carreteres "fins que faci falta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut