Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Puente no veu un disbarat que s’indultin les persones que puguin quedar fora de l’amnistia

El ministre defensa però que la llei de l'oblit penal és la solució "més útil i convenient"

|

- Publicitat -

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, no creu que siguin un disbarat les declaracions del conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. En una entrevista a RTVE, Campuzano va apuntar que el govern espanyol concedirà indults a les persones que quedin excloses de l’amnistia. Aquest divendres, en la inauguració B-40 entre Olesa i Viladecavalls, Puente ha defensat que s’ha de reconduir a la política el que va passar a Catalunya el 2017 i treure aquesta qüestió dels tribunals. Segons el ministre, l’amnistia és la solució “més útil, necessària i convenient”. I ha destacat que estalviaria feina a la justícia, que no hauria de continuar amb les causes obertes. “Evitaria una peregrinació judicial”, ha afegit.

Puente ha apel·lat a la “responsabilitat i al sentit comú” perquè hi hagi un acord sobre l’amnistia. I ha carregat contra el PP, a qui atribueix un “acte d’hipocresia suprem” perquè intenta negociar per darrere i, en canvi, incendia per davant.

Publicitat

Pel que fa als pressupostos generals de l’Estat, el ministre ha avisat que “no es pot banalitzar amb pròrrogues pressupostàries” perquè es necessiten nous comptes perquè les societats avancin. I ha afegit que a Catalunya “falta un reflexió profunda” sobre la pèrdua d’oportunitats que suposaria mantenir certes posicions. El ministre ha defensat que els pressupostos s’han de fer a través del diàleg i la negociació. Per tant, ha afegit que requereixen la renúncia de “posicions de màxims” perquè guanyi la societat.

Puente ha defensat que “el relat del greuge” de Catalunya no es pot justificar amb el govern espanyol presidit per Pedro Sánchez. I, en aquest sentit, ha afirmat que a Catalunya li va millor amb governs progressistes.

Et pot interessar  Independentistes i socialistes defensen la llei d'amnistia a l'Eurocambra i remarquen l'aval de la comissió de Venècia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut