Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

PSOE, Sumar i PP es reparteixen la Mesa del Congrés mentre Vox en queda fora

La manca d'acord entre Vox i el PP ha fet que l'extrema dreta quedi fora i perdi la representació a la mesa del Congrés

|

- Publicitat -

La Mesa del Congrés dels Diputats de Madrid ja s’ha constituït, i d’una manera tal que ha servit perquè els partits majoritaris, el PSOE i el PP, així com la quarta força política, Sumar, es reparteixin la majoria de càrrecs dins aquest òrgan, deixant l’extrema dreta de Vox arraconada i sense optar-ne a cap.

La incògnita sobre quina de les dues candidatures empatades, la del PSOE amb Francina Armengol i la del PP amb Cuca Gamarra s’ha mantingut fins ben bé l’inici del ple, quan els partits independentistes d’ERC i Junts han anunciat haver arribat a acords amb el PSOE a canvi del seu suport a Armengol.

Publicitat

Després d’escollir la presidència, el PSOE, Sumar i el PP s’han repartit les quatre vicepresidències. El partit extremista de Vox confiava rebre’n una, però la manca d’acord entre el partit d’extrema dreta i els conservadors ha fet que Vox hagi quedat fora i hagi perdut la representació a l’òrgan de govern de la cambra, on la legislatura passada va tenir Ignacio Gil Lázaro com a vicepresident.

Així doncs, el socialista Alfonso Rodríguez ha estat escollit vicepresident primer, mentre que la segona vicepresidència se l’ha quedada el popular José Antonio Bermúdez de Castro. La vicepresidència tercera ha anat a parar a la diputada de Sumar Esther Gil, i la quarta a la diputada del PP Marta González.

A continuació s’han votat els quatre secretaris de la mesa del Congrés, seguint el mateix procés que amb la votació de la presidència i de les vicepresidències, el vot secret per urna. El candidat de Sumar per al càrrec de secretari primer, Gerardo Pisarello, ha estat escollit amb 101 vots; la secretaria segona, amb 77 vots, és Isaura Leal, del PSOE. El PP, d’altra banda, s’ha quedat amb la tercera i quarta secretaria, que ostenten Guillermo Mariscal, qui ha obtingut 71 vots, i Carmen Navarro, que n’ha aconseguit 67.

Et pot interessar  Illa crida els socialistes a la "resistència" i a "dir no a la política que deshumanitza l'adversari"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut