Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

PSOE, Podem, ERC, JxCat, PNB, Bildu, CUP, Més País, Compromís i BNG es conjuren contra l’extrema dreta en un manifest

|

- Publicitat -

PSOE, Unides Podem, ERC, JxCat, PNB, EH Bildu, CUP, Més País, Compromís i BNG han impulsat un manifest conjunt contra els discursos de l’extrema dreta aquest dimecres, coincidint amb el debat de la moció de censura al Congrés. Els grups es comprometen a demanar a la presidència del Congrés que sancioni els comportaments que vulneren els principis de responsabilitat i respecte a la cambra. També reiteren el seu compromís en la lluita contra els discursos i actituds d’odi, “que no han de quedar impunes”, i rebutgen qualsevol tipus de suport a l’extrema dreta, “especialment quan afectin a la governabilitat de les institucions”. Rebutgen també els discursos “negacionistes” de la covid-19.

Les forces parlamentàries reafirmen en el text el seu compromís amb els drets humans, la democràcia, la justícia social i la igualtat de tots els ciutadans, sense importar on hagin nascut, el seu gènere, les creences religioses o l’orientació sexual. “Els discursos racistes, xenòfobs i masclistes que hem escoltat en el que va de legislatura per part de l’extrema dreta i la dreta extrema són incompatibles amb els valors propis d’un sistema democràtic i suposen un perill per la convivència”, subratllen en el manifest, on també rebutgen “les estratègies i discursos negacionistes respecte a la pandèmia” de la covid-19.

Publicitat

Les forces polítiques se solidaritzen amb totes les persones que hagin estat objecte “d’atacs i insults” d’aquestes “actituds radicals i intolerants”, un col·lectiu on inclouen membres del Congrés i del mateix govern espanyol. També reconeixen la tasca dels “lluitadors per les llibertats que van combatre el feixisme, la memòria de la qual ha estat menyspreada”.

Et pot interessar  La CUP denuncia l'aliança del Govern amb el PSC: "Cal deixar enrere aquesta legislatura perduda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut