Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

PSOE i Unidas Podemos ja estan negociant el programa i les àrees de Gobierno sense Iglesias

|

- Publicitat -

La vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha assegurat que el Gobierno ja està negociant amb Unidas Podemos el programa i les àrees de gobierno, però ha evitat pronunciar-se sobre el número de carteras que pot tenir la formació morada en la XIII Legislatura.

En una entrevista en La Sexta, Calvo ha especificat que el contingut de les negociacions, que s’estan portant a terme “ahir, avui i demà”, les està dirigint conjuntament amb la ministre d’Hisenda, María Jesús Montero, i la vicesecretaria general del PSOE, Adriana Lastra.  Per part d’Unidas Podemos, la portaveu de Podemos al Congreso, Irene Montero, i el responsable del Comitè Negociador de Pactes i diputado de Podemos, Pablo Echenique.

Publicitat

Aquestes negociacions van paral·leles a les converses entre Sánchez i Iglesias, després que el líder d’Unidas podemos anunciés que feia un pas al costat per poder formar un govern de coalició entre els dos partits. “Van parlar i van dir que ho intentarien perquè això portés a un bon camí i des d’aleshores no hem perdut ni un instant”, ha afegit Calvo.

Segons ha explicat, en las negociaciones s’està treballant pels “objectius, les lleis, el treball i la substància” i “Després en les àrees de participació” del Consell de Ministres, en les quals “ells hi poden ser”.  Tot i això, la vicepresidenta ha evitat pronunciar-se sobre quins membres del partit d’Iglesias sonen per entrar al Gobierno i ha defensat que Espanya “es mereix” que es treballi amb precaució.

Et pot interessar  La llei d'amnistia cobrirà 372 persones relacionades amb el procés independentista, segons estimacions del govern espanyol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut