Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Protestes inèdites a la Xina contra la política de covid zero i el règim de Xi Jinping: “Volem democràcia”

|

- Publicitat -

Protestes sense precedents s’han estès per grans ciutats de la Xina com Pequín i Xangai contra la restrictiva política de covid zero i el règim xinès. “Xi Jinping, dimissió!” o “Volem democràcia” són alguns dels càntics dels manifestants que s’atreveixen a desafiar l’autoritari govern.

Aquest diumenge centenars de persones, liderades per grups de joves, han sortit al carrer per clamar a favor de la democràcia i llibertat d’expressió. Les protestes arriben en un moment marcat pel rebrot de la covid-19, que fa posar en dubte l’eficiència de la política covid zero, i amb tensió per l’incendi mortal a Urumqi, la capital del Xinjiang.

Publicitat

Papers en blanc, el símbol de la protesta

En les imatges de les manifestacions també es poden veure als participants subjectant folis en blanc, un recurs per a evitar la censura s’ha convertit en el símbol de la protesta. Es compliran tres anys de l’esclat de la pandèmia i els xinesos encara estan sotmesos a rastrejos continuats, on la detecció de pocs positius implica automàticament el confinament d’una fàbrica, un edifici sencer o una ciutat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut