Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

Protesta d’estudiants a la UB per demanar que les universitats defensin l’amnistia de Hasel i els presos polítics

Reclamen que condemnin la presència de policia en centres educatius i que exigeixin l’alliberament dels detinguts

Avatar
Agències 19/02/2021
Els estudiants, a l'interior del rectorat de la UB per reclamar un posiconament més ferm de les universitats sobre Hasel el 19 de febrer del 2021 (Horitzontal)

Una trentena d’estudiants ha protestat aquest divendres al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) per demanar que les universitats defensin l’amnistia dels presos, incloent la de Pablo Hasel, condemnin la presència policial en els centres educatius i la “repressió” dels cossos policials en les manifestacions dels últims dies, i reclamin l’alliberament dels detinguts. Al seu parer, existeix una “ràtzia repressiva contra la llibertat d’expressió i el dret a la manifestació”. “Les estudiants ens plantem”, han exclamat. Els estudiants han acusat l’Estat d’atacar els drets bàsics, i la Generalitat d’actuar com a “braç autonòmic i repressor” quan es posiciona com a acusació particular contra els detinguts en els aldarulls.

“Les universitats diuen que es posicionen amb la llibertat d’expressió i d’un suposat diàleg, però no existeix diàleg amb qui ens empresona ni amb qui ens reprimeix”, han continuat els estudiants en un manifest que han llegit, on reclamen que la comunitat educativa estigui a “l’alçada” davant dels fets de la Universitat de Lleida. “La repressió i la policia no hi tenen cabuda en els nostres centres”, han conclòs.