Divendres, 1 de juliol de 2022 - Edició 1436
La República

Protesta a Sanxenxo contra la presència de Juan Carlos I

“Reivindiquem davant de la monarquia espanyola anacrònica i corrupta una república gallega democràtica i sobirana”, remarca el BNG

Agències 21/05/2022

Desenes de persones s’han manifestat aquest dissabte a la localitat gallega de Sanxenxo contra la presència del rei fugat Juan Carlos I, que hi va arribar ahir divendres des d’Abu Dhabi amb un vol directe. Convocats pel Bloc Nacionalista Gallec (BNG) i el moviment Galiza Nova, han protestat contra la visita del Borbó, qui continua sense rendir comptes de les seves corrupteles.

Aquesta manifestació contrasta amb la rebuda que el monarca va tenir en arribar al municipi gallec, on va ser rebut per amistats i públic que el va victorejar.

BNG demana explicacions a Presidència i Interior

El diputat del BNG al Congreso Néstor Rego ha explicat en declaracions a la premsa que demanaran la compareixença a la cambra baixa espanyola del ministre de Presidència, Félix Bolaños, i del de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per saber “quant costa a l’erari públic” el viatge de Juan Carlos I, que simbolitza “la corrupció institucionalitzada”, ha dit. “Reivindiquem davant de la monarquia espanyola anacrònica i corrupta una república gallega democràtica i sobirana”, ha afegit.