Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Prop d’un miler d’infermeres llencen la bata a la plaça de Sant Jaume per demanar la dimissió de Balcells

El sindicat Infermeres de Catalunya avisa que la vaga no s'atura i que "apujarà el to de les reivindicacions"

|

- Publicitat -

Prop d’un miler d’infermeres s’han concentrat aquest dimarts a les portes de la Generalitat i han llençat la bata en senyal de protesta. En el vuitè dia consecutiu de la vaga indefinida convocada pel sindicat Infermeres de Catalunya, les infermeres han tornat a demanar la dimissió del conseller de Salut, Manel Balcells, i han avisat que “apujaran el to de les reivindicacions si no hi ha un espai de diàleg”. “Avui diem prou amb aquesta penjada massiva de bates, perquè no hi ha cosa més significativa per dir que no podem més”, s’ha queixat Núria Guirado, presidenta del sindicat. En concret, la manifestació ha començat a la plaça d’Urquinaona i ha acabat a la plaça de Sant Jaume, on les treballadores segueixen assegudes.

La concentració del sindicat Infermeres de Catalunya s’emmarca en la vaga de caràcter indefinit que va començar dimarts passat al sistema sanitari públic. En termes generals, la protesta sorgeix del malestar pel tercer conveni de l’ICS, signat per la majoria de sindicats amb representació a la mesa, però també d’altres qüestions, com “la manca de reconeixement social i laboral” del cos d’infermera, ha lamentat Guirado.

Publicitat

Després de les manifestacions amb centenars d’infermeres la setmana passada, aquest dimarts s’han tornat a concentrar per “penjar la bata” i “dir prou”. “Estem en una situació límit i amb aquesta acció volem demostrar que el Govern té molt a dir i ha de posar fil a l’agulla per les nostres condicions”, ha denunciat la presidenta del sindicat. Per això, les treballadores s’han tret les bates sanitàries i les han amuntegat en una pila davant el Palau de la Generalitat.

Et pot interessar  Balcells diu que no es poden comparar llistes d’espera de les diferents autonomies i li “costa creure’s” les de Madrid

El sindicat porta demanant de forma reiterada una reunió amb el conseller des de l’inici de la vaga, però Balcells va assegurar que no s’hi reuniria personalment per respectar les regles de representació sindical. Ara bé, Guirado ha avançat que “apujaran el to de les negociacions fins que el conseller s’assegui amb nosaltres i ens escolti”. “Demanem un espai de diàleg perquè sàpiguen de primera mà el que necessitem les infermeres”, ha afegit.

“Som l’eix vertebrador de la sanitat i el col·lectiu més nombrós, no podem més i la ciutadania s’està ressentint del fet que no hi hagi suficients infermeres”, ha apuntat la presidenta. Durant la concentració, s’han pogut llegir pancartes amb les frases ‘Un conseller que menysprea les infermeres, és un que no valora la sanitat’ o ‘Prou maltractament institucional’. També s’han sentit els clams “la vocació no és l’explotació” o “a tu també t’afecta”. Després de llançar les bates, les infermeres s’han assegut al terra de la plaça de Sant Jaume, des d’on pretenen passar el dia com a acció de pressió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut