Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Professionals d’Igualada s’uneixen per crear material sanitari

L’objectiu inicial és crear un dels models de respiradors desenvolupats a Barcelona i viseres de protecció

Agències 23/03/2020
Pla curt de l'entrada de l'Hospital d'Igualada. Un home surt del centre amb mascareta. Imatge del 12 de març de 2020 (Horitzontal).

Dos col·lectius de professionals de la capital de l’Anoia, disseny=igualada i TICAnoia, han creat un grup de treball amb l’objectiu d’agrupar professionals i crear material sanitari, ja sigui imprimible en 3D o fabricats en petits tallers i amb materials disponibles dintre la zona de confinament de la Conca d’Òdena. El col·lectiu, batejat com a Malla, agrupa empreses, estudis de disseny, enginyers, informàtics, tallers, makers i particulars. Està en contacte amb altres iniciatives similars de la resta de l’estat i de moment l’equip està adaptant, segons les possibilitats locals, un dels models de respiradors desenvolupats a Barcelona. També s’ha iniciat la fabricació, amb impressores 3D, d’una primera edició de viseres de protecció.

De moment el col·lectiu compta amb l’oferiment de 20 impressores 3D dins de la zona confinada. El material produït es posarà a disposició de l’Ajuntament d’Igualada, que es farà càrrec de la distribució.

En un comunicat el col·lectiu subratlla que qualsevol persona que ho desitgi es pot sumar a la iniciativa a través de la web de TICAnoia.