Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

[Primícia] A Maragall li surt competència a les primàries d’ERC

L'economista i doctor en Dret Tributari, Xavier Martínez, busca els avals per presentar-se com a candidat a ser l'alcaldable d'ERC a Barcelona

|

- Publicitat -

L’economista i doctor en Dret Tributari (actualment, Responsable de Coordinació Interadministrativa en Matèria Fiscal a l’Agència Tributària de Catalunya), Xavier Martínez, busca els avals (necessita un 10%) de la militància d’ERC a Barcelona per presentar-se com a candidat -amb la candidatura “Barcelona, una capital republicana de futur”- a les primàries que ha convocat el partit després de la renúncia d’Alfred Bosch a encapçalar la llista dels republicans a les properes eleccions municipals de la capital catalana. Ho ha anunciat mitjançant un manifest, on ha apuntat que la notícia “ha causat sorpresa i indignació a bona part de la militància” del partit.

Segons Martínez, el nou procés de primàries obert a ERC per tal que la militància triï novament el candidat a l’alcaldia de Barcelona “s’ha iniciat de forma poc regular, al postular el candidat sortint a un nou candidat [Ernest Maragall] abans del termini de presentació de candidatures”. Per això -diu- “creiem que és del tot imprescindible l’impuls d’una candidatura per encapçalar la llista d’ERC a l’ajuntament de Barcelona impulsada des de la base i no pas imposada des de la direcció”. “Creiem en la democràcia interna i no tenim por de les urnes, ni dins ni fora del partit. Per aquest motiu apostem per confrontar les idees i les decisions amb transparència. Entenem que amb aquest exercici enfortim i cohesionem més el partit i el projecte republicà”, afegeix.

Publicitat

D’altra banda, reivindica “la bona feina feta per ERC a l’Ajuntament de Barcelona en la darrera legislatura” però apunta que cal “impulsar-la amb la mirada posada al futur, no pas al passat”. I conclou el manifest defensant la seva candidatura com aquella capaç de “veure Barcelona com la capital de la República de Catalunya”.

Et pot interessar  Eixample Respira porta al Síndic i al Tribunal de Comptes europeu la "inacció" de l'ajuntament contra la contaminació
Full de recollida d'avals de Xavier Martínez per ser candidat a les primàries d'ERC
Full de recollida d’avals de Xavier Martínez per ser candidat a les primàries d’ERC

En un article d’opinió publicat a ‘La República’, Martínez ja havia avançat la seva visió crítica pel qua fa a la situació actual d’ERC en referència a les properes municipals a Barcelona.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut