Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

[Primícia] A Maragall li surt competència a les primàries d’ERC

L’economista i doctor en Dret Tributari (actualment, Responsable de Coordinació Interadministrativa en Matèria Fiscal a l’Agència Tributària de Catalunya), Xavier Martínez, busca els avals (necessita un 10%) de la militància […]

Marina Bou Cabero 27/09/2018
Xavier Martinez/ Twitter @xaviermartinezg

L’economista i doctor en Dret Tributari (actualment, Responsable de Coordinació Interadministrativa en Matèria Fiscal a l’Agència Tributària de Catalunya), Xavier Martínez, busca els avals (necessita un 10%) de la militància d’ERC a Barcelona per presentar-se com a candidat -amb la candidatura “Barcelona, una capital republicana de futur”- a les primàries que ha convocat el partit després de la renúncia d’Alfred Bosch a encapçalar la llista dels republicans a les properes eleccions municipals de la capital catalana. Ho ha anunciat mitjançant un manifest, on ha apuntat que la notícia “ha causat sorpresa i indignació a bona part de la militància” del partit.

Segons Martínez, el nou procés de primàries obert a ERC per tal que la militància triï novament el candidat a l’alcaldia de Barcelona “s’ha iniciat de forma poc regular, al postular el candidat sortint a un nou candidat [Ernest Maragall] abans del termini de presentació de candidatures”. Per això -diu- “creiem que és del tot imprescindible l’impuls d’una candidatura per encapçalar la llista d’ERC a l’ajuntament de Barcelona impulsada des de la base i no pas imposada des de la direcció”. “Creiem en la democràcia interna i no tenim por de les urnes, ni dins ni fora del partit. Per aquest motiu apostem per confrontar les idees i les decisions amb transparència. Entenem que amb aquest exercici enfortim i cohesionem més el partit i el projecte republicà”, afegeix.

D’altra banda, reivindica “la bona feina feta per ERC a l’Ajuntament de Barcelona en la darrera legislatura” però apunta que cal “impulsar-la amb la mirada posada al futur, no pas al passat”. I conclou el manifest defensant la seva candidatura com aquella capaç de “veure Barcelona com la capital de la República de Catalunya”.

Full de recollida d'avals de Xavier Martínez per ser candidat a les primàries d'ERC

Full de recollida d’avals de Xavier Martínez per ser candidat a les primàries d’ERC

En un article d’opinió publicat a ‘La República’, Martínez ja havia avançat la seva visió crítica pel qua fa a la situació actual d’ERC en referència a les properes municipals a Barcelona.