Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Primera reunió sectorial d’ERC i Junts per desbloquejar l’acord

Laura Vilagrà, Elsa Artadi i Marc Ramentol hi han tractat la carpeta social amb les polítiques de salut, benestar i cultura sobre la taula

Avatar
Agències 22/04/2021
La portaveu d'ERC, Marta Vilalta, i la vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, parlant als passadissos del Parlament el 3 de març.

Primera reunió sectorial dels equips negociadors d’ERC i JxCat. Tal com han informat fonts coneixedores de la trobada, els dos partits han engegat aquest dijous a la tarda al Parlament els equips de treball per fer avançar les negociacions. Avui s’han centrat en la carpeta social i han abordat temes de salut, benestar social i cultura. Hi han participat les diputades Laura Vilagrà (ERC) i Elsa Artadi (JxCat) i el secretari general del departament de Salut, Marc Ramentol. En paral·lel també s’han reunit altres membres dels dos equips negociadors, també al Parlament. Per quart dia consecutiu, ERC i Junts s’han reunit formalment i presencialment per accelerar les negociacions. No s’albira, però, que es tanqui cap acord abans que acabi l’abril.

Els propers dies -demà no- encetaran els blocs sobre economia, territori i medi ambient i, per altra banda, sobre institucions, justícia i administració pública.
Per quart dia consecutiu, ERC i Junts s’han reunit formalment i presencialment per accelerar les negociacions. A més, avui per primera vegada s’han engegat els grups de treball, que pilotaran sobre tres eixos: social, econòmic i institucional. Aquesta tarda hi ha hagut la primera trobada del bloc social, amb diversos experts -entre ells, Ramentol. Segons fonts presents a la reunió, la presència i l’experiència d’aquestes veus -menys polítiques- facilita que les negociacions avancin.

Els propers dies s’obriran les carpetes sobre economia, territori, medi ambient i emergència climàtica, i per altra banda l’eix més institucional, junt amb justícia i administracions públiques. No s’espera que demà, diada de Sant Jordi, hi hagi cap contacte formal. Els dos partits continuaran intercanviant-se resums, propostes i diversos documents, a la vegada que cada grup de treball avançarà per separat i també de forma bilateral els seus continguts.

Per la seva banda, l’equip negociador d’ERC també ha tingut contactes amb la CUP al llarg d’avui. Els republicans i els anticapitalistes continuen avançant en les seves particulars negociacions per millorar el seu acord. Esquerra també ho aprofita per anar actualitzant amb la CUP aquells acords que vagi arribant amb JxCat. L’objectiu d’ERC és tancar un acord amb Junts i CUP per investir Pere Aragonès el més aviat possible.