Dijous, 21 d'octubre de 2021 - Edició 1183
La República

Prestigiosos mitjans estrangers segueixen deixant en ridícul a Juan Carlos I

Els diaris The Times i Libération parlen de “Sexe, mentides i comptes a Suïssa” i d’una institució “soscavada”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 19/06/2020

Dos dels països europeus més importants, com són el Regne Unit i França, ja fa temps que no es prenen seriosament la figura del borbó Juan Carlos I, i els seus mitjans més prestigiosos així ho reflecteixen.

De fet, el diari britànic “The Times“, ha dedicat una portada sencera a la monarquia espanyola, i no precisament per parlar-ne bé. En concret, parla de “Sexe, mentides i comptes a Suïssa”, i culpen l’exmonarca de donar problemes al regnat de Felipe VI. El diari ironitza sobre els esmorzars a la casa reial: “Deuen ser tensos, perquè la tempesta d’acusacions que està colpejant a Juan Carlos I pels seus negocis financers deu fer que els borbons tinguin por de la premsa cada matí”. També enfronta pare i fill: Assegura que Felipe VI està “lluitant” per preservar la monarquia i evitar que Juan Carlos I la segueixin deteriorant.

D’altra banda, el diari Libération es pregunta si l’escàndol pot ser el “cop de desgràcia” per Juan Carlos I, i creu que la investigació penal per presumpte corrupció podria “soscavar severament” la institució monàrquica, i podria “caure definitivament del seu pedestal”, cosa que remarca que alguns espanyols “ho desitgen”.