Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

PPSOE continuen traient-se els ulls pel bloqueig del CGPJ

Els dos partits han començat una guerra de punyals en la qual s’acusen mútuament del bloqueig del CGPJ

Redacció
Redacció 02/09/2021

El cúmul de retrets entre el Partido Popular i el Partido Socialista Obrero Espanyol segueix creixent. Ambdues formacions critiquen l’altre pel bloqueig del Consejo General del Poder Judicial. Aquesta pugna de poder, en què els dos partits es mostren com a defensors de la llibertat i en què tots dos poden perdre molt, s’ha accentuat després que Pablo Casado hagi fet una piulada acusatòria.

Concretament, el líder del PP ha atacat al ministre de presidència Félix Bolaños per afirmar que “no es poden fer compartiments separats amb els poders de l’Estat” i n’ha demanat el cessament. Així contraataca la versió del PSOE en què recrimina al partit blau que mantinguin el bloqueig de l’òrgan judicial. Segons el parer dels socialistes, s’està obstaculitzant l’acció de govern amb el CGPJ.

Casado va afirmar que no renovarien l’òrgan fins que el PSOE acceptés que l’assignació dels jutges la fessin els jutges. És a dir, que hi hagués un intercanvi de cadires, ja que és obvi que els magistrats afins al PP també n’escollirien fidels al partit. Per aquest motiu, ha criticat que Bolaños s’hi oposés. Ha catalogat de “totalitarisme inadmissible” que el ministre de presidència critiques que la proposta de Casado és esbiaixada.

D’aquesta manera PP i PSOE escenifiquen una pluja de punyals, que sens dubte no afavoreix a cap de les dues formacions, ja que mentre es mostren els draps bruts dels blaus i dels vermells, queda més clar la politització de la justícia a l’Estat espanyol i el tarannà poc democràtic d’ambdós partits.