Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

PP, PSOE i Cs insisteixen a denunciar les suposades “relacions estretes” de Puigdemont amb Rússia

|

- Publicitat -

Els eurodiputats del PP, PSOE i Cs continuen fent el ridícul a la Unió Europea, insistint a denunciar les suposades “relacions estretes” que existeixen entre l’entorn del president Carles Puigdemont i Rússia. Han aprofitat un debat sobre les ingerències russes i estrangeres que es duia a terme a l’Eurocambra per, de nou, acusar Puigdemont d’haver treballat amb Rússia i Putin amb l’únic objectiu de “buscar el caos, la desestabilització i la sang”.

El debat, que s’ha celebrat aquest dijous, 27 d’octubre, a Brussel·les, ha comptat amb la presència del periodista Jesús González Albalat i l’investigador Nicolás de Pedro, que han intervingut i explicat les investigacions dutes a terme sobre les presumptes relacions entre Rússia i el procés independentista català. Després del debat, han intervingut l’eurodiputat del PP Javier Zarzalejos, el representant del PSOE Nacho Sánchez Amor i l’eurodiputada de Cs Maite Pagazaurtundúa.

Publicitat

Zarzalejos ha apuntat als presents a l’Eurocambra que els contactes entre l’independentisme i Moscou són “reals”, assegurant que va haver-hi agents russos durant el referèndum de l’1-O. En aquesta línia, el representant socialista ha denunciat una “interferència directa” del Kremlin a Catalunya, afirmant que Rússia va “animar” l’independentisme a “trencar un país i un sistema constitucional”: “Ni el regidor més ingenu d’un poble podria pretendre que no sabia que hi hauria conseqüències”, ha dit, afegint que l’independentisme va actuar el 2017 sota “l’ànsia desmesurada d’aconseguir objectius polítics”.

Finalment, l’eurodiputada Maite Pagazaurtundúa ha denunciat les “relacions estretes” de l’entorn de Puigdemont amb “persones pròximes” al president rus, Vladímir Putin. L’objectiu, ha dit la representant de Ciutadans, era “buscar el caos, la desestabilització i la sang”, segons recull l’ACN.

Et pot interessar  Zapatero espera que Puigdemont torni "amb totes les garanties" fruit d'una aplicació "efectiva i ràpida" de l'amnistia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut