Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

PP i PSOE es treuen la careta: ja parlen obertament de violència contra els independentistes

Trets, tancs i amenaces, les últimes perles de l'unionisme espanyol contra Catalunya

|

- Publicitat -

A Catalunya, l’unionisme espanyol de carrer ha demostrat ser violent, agressiu, repressor i provocador. Ciudadanos, el partit que més els dóna suport, fa temps que està jugant a la perillosa política de la confrontació i crispació.

Ara, però, la política de rància i caduca testosterona que juga a veure quin espanyol la té més llarga s’ha instaurat de manera totalment irresponsable en el dia a dia mediàtic. És el cas del PP i el PSOE, l’unionisme polític espanyol de tota la vida, que s’ha endinsat en una escalada bel·licoverbal que competeix per aconseguir el premi davant l’opinió pública al més patriota. Tres exemples en les últimes 24 hores demostren tot plegat:

Publicitat

Ibarra: “Cal apuntar el tret contra els independentistes”

Els barons del PSOE no cessen i menys a hores d’ara, tal com està el pati. Un habitual és l’expresident d’Extremadura Juan Carlos Rodríguez Ibarra que ahir va dir que “l’enemic” és l’independentisme i que cap a ells és on s’han d’apuntar “els trets” dels “constitucionalistes”. L’històric líder del PSOE extremeny ha criticat que en les últimes setmanes es posi en dubte que hi va haver un cop d’Estat a Catalunya i ha emfatitzat que “sí que es va produir”. “L’enemic es diu Puigdemont, es diu Tardà i es diu Artur Mas. Però la premsa de dretes es fica amb l’esquerra i l’esquerra amb la dreta. Centrem els trets i no ens disparem entre nosaltres. Redrecem el fusell i disparem a l’enemic”, ha reclamat.

Maroto: “Llàstima que els cops d’Estat ja no es fan amb tancs”

El PP segueix fent declaracions per a pressionar la justícia espanyola perquè redacti la sentència abans del judici, com segurament succeirà. Per tant, de la mà del vicesecretari general del PP, Javier Maroto, ha insistit a la Cadena SER que “els cops d’Estat, desgraciadament, avui en dia no es donen amb tancs com succeïa al segle passat, sinó que es poden donar en els parlaments, aquesta és la tristesa i també la novetat”, sosté Maroto denotant una nostàlgia per temps passats i les ganes, si pogués, que la intervenció de l’Estat també fos semblant a les del segle passat.

Et pot interessar  La Moncloa tanca la porta a la proposta de referèndum d'Aragonès

Margallo: “L’Estat no es retirarà pacíficament de Catalunya”

Més enllà anava l’exministre d’Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, directament amenaçant Catalunya. En una intervenció amb Mònica Terribas a Catalunya Ràdio, va assegurar que l’Estat espanyol no es retiraria ‘pacíficament’ del Principat. ‘No lliurarà les claus de les dependències i arriarà la bandera’, ha dit a ‘El matí de Catalunya Ràdio’. Tot un avís que l’Estat pot anar molt més enllà d’uns cops contra gent amb paperetes a la mà. Res que no sapiguem però que, verbalitzat per tot un tòtem de la política espanyola, pren una altra dimensió.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut