Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ponsatí, sobre la dimissió de Cabrales per haver-li donat suport: “La persecució sistemàtica per part d’Espanya s’està tornant ridícula”

|

- Publicitat -

L’exconsellera a l’exili Clara Ponsatí s’ha pronunciat sobre la polèmica dimissió de l’economista i catedràtic Antonio Cabrales del seu nou càrrec de conseller al Banc d’Espanya. Cabrales, proposat pel PP, va ser nomenat pel govern espanyol com a nou conseller però, arran d’una publicació dels mitjans espanyols que recordaven que el 2018 va signar un manifest de suport a Clara Ponsatí, víctima de persecució política per part de l’Estat espanyol, va dimitir al cap de 6 hores d’haver accedit al càrrec. La mateixa Ponsatí ha tret a la llum aquest document, tot lamentant que professionals tan distingits com Cabrales hagin de renunciar a treballar en institucions com el Banc d’Espanya per la “persecució sistèmica de la dissidència” que du a terme Espanya, una persecució que a ulls de Ponsatí “s’està tornant ridícula”.

Ponsatí, que durant una època va coincidir amb Cabrales quan aquest era catedràtic a la Universitat Pompeu Fabra, ha compartit el document que l’economista va signar juntament amb altres economistes i catedràtics reputats tant en l’àmbit nacional com en l’internacional, entre ells Pol Antràs (Harvard University), Gemma Bel (Universitat de Barcelona) o Ramon Caminal (Institute for Economic Analysis); la carta es dirigia a l’acadèmica Sally Mapstone, directora i vicerectora de la St. Andrews University, on treballava Ponsatí, i aplaudia la gestió de la universitat davant la persecució política que Ponsatí, “distingida acadèmica compromesa amb la seva funció pública” travessava.

Publicitat

L’exconsellera a l’exili ha tornat a mostrar la carta, subratllant que està signada per diversos reputats acadèmics, i preguntant-se si “mai se’ls permetrà ser consellers del Banc d’Espanya o d’institucions similars” per mostrar, precisament, una línia de pensament dissident de la que imposa l’Estat espanyol. En aquesta línia, Ponsatí ha denunciat que la “persecució sistemàtica de la dissidència per part d’Espanya s’està tornant ridícula, ara contra qualsevol que desafiï evidents errors judicials“.

Et pot interessar  El PP allarga artificialment l'amnistia: es nega a sotmetre-la al ple del Senat del 7 i 8 de maig i podria esperar al 14
Publicitat

Opinió

Minut a Minut