Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Ponsatí es manté crítica i carrega ara contra Junts acusant-lo “d’instrumentalitzar la batalla judicial de l’exili per tapar l’autonomisme”

L'eurodiputada al·lega que convertir el procés judicial europeu en una lluita per la independència és "un error"

|

- Publicitat -

L’eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, ha tornat a mostrar-se crítica i contundent respecte a l’estratègia política que el moviment independentista ha seguit els últims anys. En una entrevista al diari ‘Ara’, l’exconsellera ha mantingut la mateixa postura que va expressar just després que es fes pública la sentència del TGUE que retirava la immunitat a Carles Puigdemont i Toni Comín, i ha anat un pas més enllà en acusar Junts “d’instrumentalitzar” la batalla judicial de l’exili “per tapar que s’ha tornat a l’autonomisme”.

Ponsatí ha llançat acusacions contra “part de l’independentisme”, però que es dirigien especialment a Junts, afirmant que estan “instrumentalitzant” la batalla judicial de l’exili per ocultar que s’ha tornat a l’autonomisme. L’eurodiputada al·lega que convertir el procés judicial europeu en una lluita per la independència és “un error” perquè, tal com va expressar el passat 5 de juliol, el que fa és crear falses expectatives a la ciutadania. En aquesta línia, Ponsatí també considera que s’ha exagerat la possibilitat d’un retorn de l’expresident Carles Puigdemont.

Publicitat

L’exconsellera afirma en l’entrevista que l’independentisme necessita “noves formacions” per “reiniciar-se”, tot assenyalant que “les tres forces del Parlament, que tenen majoria absoluta, han renunciat a posar-se en una situació com la del 2017 i materialitzar la independència”. En aquest sentit, Ponsatí es mostra disposada a implicar-se amb altres persones per tal de reiniciar l’independentisme. “Estic molt disposada a implicar-me amb altra gent perquè l’independentisme es reiniciï”, afirma.

Et pot interessar  L'advocat del TJUE reitera a Espanya que obligar un eurodiputat a jurar la Constitució "contravé" la legislació europea
Publicitat

Opinió

Minut a Minut