Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023
Edició 1893

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 01 de octubre del 2023

Ponsatí demanda la JEC per negar-li l’acta electoral i declarar vacant el seu escó a l’Eurocambra

|

- Publicitat -

L’eurodiputada de JxCAT ha demandat la Junta Electoral Central davant el Tribunal Suprem per negar-li l’acta electoral i declarar vacant el seu escó a l’Eurocambra. Ponsatí acusa la JEC de “posar en qüestió” la seva condició de membre del Parlament Europeu i, d’aquesta manera, vulnerar “els seus drets fonamentals”. “Els acords impugnats de la JEC desconeixen clarament la jurisprudència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea”, remarca a l’escrit de la demanda.

Publicitat

La JEC va decidir deixar “temporalment vacant” l’escó de Ponsatí a l’Eurocambra perquè no va anar a acatar la Constitució a Madrid, malgrat que aquest tràmit no és necessari per poder assumir el mandat d’eurodiputat segons la sentència del TJUE en el cas Junqueras.

Tot i la negativa de la JEC, el Parlament Europeu va reconèixer Clara Ponsatí com a nova eurodiputada arran de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea a finals de gener.

Ara Ponsatí reclama al Suprem que anul·li les resolucions de la JEC i que reconegui la vulneració de drets fonamentals, especialment el de llibertat ideològica i no discriminació.

Et pot interessar  Metsola posarà sobre la taula per primera vegada l’ús del català en la reunió de la mesa de l’Eurocambra
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió