Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Polònia assenyala el feixisme i amenaça un grup similar a Vox de desaparèixer

Una sentència del Tribunal Suprem de Polònia ha conclòs que l’ONR pot ser titllat de “feixista”, fet que pot portar a la seva extinció per llei

Redacció 05/03/2021

Mentre Vox s’obre pas a Catalunya i Espanya, a altres indrets d’Europa saben mantenir l’extrema dreta a ratlla gràcies a un sistema judicial que funciona molt millor que el que ens toca més de prop.

Unes informacions d’El Confidencial expliquen com el Tribunal Suprem de Polònia ha conclòs que el Camp Nacional Radical (ONR) pot ser titllat de “feixista”. Un grup d’ultradreta que una diputada de Vox, Rocío de Meer, va aplaudir i va aixecar polseguera, evidenciant el símil feixista que hi ha entre aquest tipus d’agrupacions.

L’ONR ha estat protagonista de campanyes per voler una Polònia “ètnicament homogènia” entre altres barbaritats, uns fets que han portat els tribunals a definir la seva ideologia com a “feixista”. En aquest sentit, un diputat polonès d’esquerres ha assegurat que aquesta decisió judicial pot portar l’ONR a la seva desaparició, ja que “segons la legislació polonesa estan prohibides les formacions polítiques que defensin ideologies totalitàries”, fet que seria un gran avenç per la democràcia europea i del qual els tribunals espanyols no en volen prendre nota.