Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Polònia assenyala el feixisme i amenaça un grup similar a Vox de desaparèixer

|

- Publicitat -

Mentre Vox s’obre pas a Catalunya i Espanya, a altres indrets d’Europa saben mantenir l’extrema dreta a ratlla gràcies a un sistema judicial que funciona molt millor que el que ens toca més de prop.

Unes informacions d’El Confidencial expliquen com el Tribunal Suprem de Polònia ha conclòs que el Camp Nacional Radical (ONR) pot ser titllat de “feixista”. Un grup d’ultradreta que una diputada de Vox, Rocío de Meer, va aplaudir i va aixecar polseguera, evidenciant el símil feixista que hi ha entre aquest tipus d’agrupacions.

Publicitat

L’ONR ha estat protagonista de campanyes per voler una Polònia “ètnicament homogènia” entre altres barbaritats, uns fets que han portat els tribunals a definir la seva ideologia com a “feixista”. En aquest sentit, un diputat polonès d’esquerres ha assegurat que aquesta decisió judicial pot portar l’ONR a la seva desaparició, ja que “segons la legislació polonesa estan prohibides les formacions polítiques que defensin ideologies totalitàries”, fet que seria un gran avenç per la democràcia europea i del qual els tribunals espanyols no en volen prendre nota.

Et pot interessar  Expulsen del ple de Tarragona un regidor de Vox de Salou per agredir un conseller tarragoní
Publicitat

Opinió

Minut a Minut