Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Podemos va sobrepassar amb escreix el límit del pressupost permès per les eleccions generals del 2019

|

- Publicitat -

Un dels partits que conformen el Gobierno “més progressista de la història” es veu constantment envoltat d’irregularitats que els deixa en mala posició mediàtica. Segons el Tribunal de Cuentas, Podemos va rebre microcrèdits per part de nou persones que van sobrepassar en un total de 60.600 euros el màxim permès per les aportacions de fons a partits polítics pel finançament de la campanya electoral de les eleccions generals de 2019. D’altra banda, el partit ja ha aclarit que ha retornat aquests microcrèdits.

Així consta a l’informe sobre la comptabilitat electoral de les diferents formacions polítiques corresponent a aquells comicis aprovats per l’organisme que presideix María José de la Fuenta i de la Calle.

Publicitat

En l’apartat relatiu a la comptabilitat d’Unidas Podemos, el fiscalitzador assenyala l’existència de microcrèdits concedits a Podemos per un total de 2.683.419,51 euros, que la coalició no ha declarat específicament en trobar-se inclosos dins les aportacions realitzades per la formació de Pablo Iglesias.

En revisar aquestes operacions d’endeutament per comprovar si els imports dels microcrèdits excedien el límit màxim previst en la normativa electoral per les aportacions de fons, per si adoptessin tal naturalesa en el suposat de no devolució, el tribunal va detectar que els realitzats per nou persones físiques sobrepassaven aquest límit, per un import total de 60.600 euros.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut