Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Podem veu “positiu” el desbloqueig del TC, però manté la pressió al PSOE per reformar el sistema de renovació del CGPJ

|

- Publicitat -

El passat 27 de desembre va arribar, per sorpresa, el nomenament dels dos nous magistrats del Tribunal Constitucional (TC) que tanta polèmica ha aixecat els darrers dies. Després de dies de retrets i acusacions tant per part de la dreta del PP com del PSOE i Podem, el TC finalment ha superat el seu bloqueig; mentre els dos principals partits espanyols continuen dient-se de tot, Podem ha valorat com a “positiu” els nomenaments, però intentant mirar una mica més enllà.

La secretària general de Podem i ministra de Drets Socials, Ione Belarra, ha valorat positivament que finalment s’hagi arribat a un consens per desbloquejar la renovació del Tribunal Constitucional, després que ahir es fes públic el nomenament de César Tolosa i María Luisa Segoviano, candidats del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Tanmateix, també considera que això “no tanca una crisi gravíssima” per l’intent del PP de frenar canvis legislatius per la via judicial. En una entrevista a la cadena SER aquest dimecres, 28 de desembre, Belarra ha insistit que cal reformar el sistema per renovar el CGPJ, mantenint així la pressió al PSOE perquè tiri endavant la mesura proposada.

Publicitat

“Està pensat en el bipartidisme i permetent que el PP bloquegi sent minoria”, ha dit Belarra sobre el sistema de renovació del CGPJ. D’altra banda, la secretària general de Podem ha demanat a la vicepresidenta tercera del Govern i impulsora de Sumar, Yolanda Díaz, que faci campanya per Unides Podem a les municipals.

Et pot interessar  El TC avala per unanimitat que la JEC impedís a Junqueras ser eurodiputat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut