Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Podem reactiva la negociació de la investidura del govern de coalició amb el PSOE

|

- Publicitat -

Unides Podem ha enviat aquest dimarts al PSOE un document amb propostes programàtiques i de competències amb l’objectiu de reprendre la negociació i acordar un Gobierno de coalició. El document, assenyalen des de la formació morada, contempla quatre opcions diferents.

En una nota de premsa han explicat que s’inclou “una proposta integral de mesures programàtiques, distribució de responsabilitats i competències de caràcter flexible”, que, afegeixen, “parteix del punt d’apropament al  que havien arribat Unides Podem i PSOE, just abans de la investidura fallida de juliol”.

Publicitat

Segons indiquen, la proposta programàtica està basada en la segona versió del document ‘España avanza’ que el PSOE va fer públic el passat mes de juliol i en l”Acuerdo Presupuestario’ per al 2019, que a més Podem i el PSOE van signar la tardor passada.

AMPLIACIÓ.- La Moncloa evita valorar la nova proposta de coalició de Podem i al·lega que primer ha de “sospesar” el contingut

El govern en funcions del PSOE ha declinat valorar el document que els ha fet arribar aquest matí Podem, on plantegen fins a quatre opcions per acordar un govern de coalició. Fonts de la Moncloa han apuntat que han rebut el document alhora que els mitjans de comunicació (té 119 pàgines) i que, per tant, cal primer “sospesar” el contingut abans d’oferir una resposta. “La resposta s’oferirà quan sigui procedent després d’aquesta reflexió”, apunten des de la Moncloa. De moment, la trobada entre Pablo Iglesias i Pedro Sánchez per reprendre les negociacions continua sense data. En el document entregat per Podem, demanen tenir una vicepresidència i tres ministeris. El mateix Pedro Sánchez va enterrar l’opció del govern de coalició després del fracàs de la investidura del juliol però la formació d’Iglesias creu que hi ha marge per poder reiniciar les converses en el punt on van quedar.

Et pot interessar  Bolaños "respecta" la decisió de l'advocat del TJUE sobre Puigdemont però recorda que no tindrà efectes pràctics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut