Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Poble Lliure proposa el Congrés Nacional del Poble Català per acordar l’estratègia independentista

|

- Publicitat -

Poble Lliure defensa que el Consell per la República ha de ser “independent de qualsevol tendència política” tant des del punt de vista orgànic, com ideològic i també representatiu. És una de les idees que defensa el partit en el seu document ‘La lluita per la república catalana independent: Línies d’acció política principals’. La formació, integrada dins la CUP, forma part del Consell per la República que ara presideix Carles Puigdemont. En el document, el partit aposat per desplegar una “institucionalitzat republicana alternativa” i també dona un paper rellevant a l’Assemblea d’Electes. D’altra banda, proposa el Congrés Nacional del Poble Català per acordar “de manera conjunta i no partidista” l’estratègia independentista.
Poble Lliure parteix de la base que el referèndum de l’1-O va ser un “moment fundacional” i parla d’una “confrontació democràtica” dins d’una dinàmica de “xoc de legitimitats”. De fet, es refereix a “l’opressió” de l’estat espanyol com una “ocupació” i fa una crida a fer-la insostenible. “El poder dominant no cedirà fins que vegi que el cost que li representa mantenir el poble català sotmès no li és sostenible”, argumenten.

Segons Poble Lliure, cal desplegar una “institucionalitat republicana alternativa” i crear estructures de suport des de dins de la institucionalitzat autonòmica. I en aquest context fa referència a l’Assemblea d’Electes com un òrgan que ha “d’ajudar a legitimar” el procés amb l’aprovació de les “grans decisions” de l’independentisme. El document també aposta per preparar els “recursos necessaris” per la ruptura i posa d’exemples una banca gestionada pel poble català i desplegar una “veritable política internacional d’aliances”. Finalment, Poble Lliure posa sobre la taula la necessitat de crear el que anomena Congrés Nacional del Poble Català que agrupi partits, entitats i “institucions republicanes” per acordar “de manera no partidista” l’estratègia independentista. Es tracta, segons diuen, d’un congrés amb capacitat de “coordinar i dirigir” el conjunt del moviment independentista al llarg de les diferents fases.

Publicitat

Publicitat

Opinió

Minut a Minut