Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Poble Lliure insta a crear “immediatament” un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència

Acusa les estratègies d'ERC i Junts d'haver fracassat en combatre l'ascens de les posicions conservadores, espanyolistes i feixistes

|

- Publicitat -

El partit independentista Poble Lliure ha emès un comunicat en el qual exposa les seves propostes per tal de fer front a l’auge de la dreta i l’extrema dreta que ha quedat constat arran de les últimes eleccions municipals i autonòmiques, així com a la desmobilització que pateix el moviment independentista. La formació insta a crear un “Front popular, republicà i antifeixista” que vetlli per assolir la independència de Catalunya, a la vegada que estructuri la “reflexió de fons sobre la construcció de projectes d’unitat popular àmplia guanyadora”.

En el comunicat, el partit mostra especial preocupació davant l’auge de la dreta i l’extrema dreta en el País Valencià i a les Illes Balears, on han recuperat els governs tot i que no amb prou força per a governar, fet que pot abocar a possibles pactes amb l’extrema dreta de Vox. Poble Lliure lamenta que els partits progressistes que fins ara han ostentat el poder, el PSIB en el cas de les Balears (gràcies a l’acord amb MÉS per Mallorca i Unides Podem), i el PSPV amb Compromís al País Valencià, no han sabut aprofitar el seu lloc al govern per “exigir amb determinació la fi de l’espoli econòmic, fiscal i social i el tractament de colònia cultural i territorial”.

Publicitat

A Catalunya, Poble Lliure assenyala el PSC com a catalitzador d’aquesta nova situació, ja que ha exercit “com un gran partit conservador” que aplega una “part del vot d’ordre i fins i tot alguns votants progressistes”. Segons el partit, l’avanç reaccionari s’explica per la consolidació de tesis ultraconservadores entre part de les classes populars, que fins ara havien estat contingudes amb l’horitzó de la ruptura independentista.

Poble Lliure també apunta que l’estratègia de “destensionament del conflicte i de legitimació del PSC-PSOE” ha motivat la situació de desmobilització del moviment independentista, així com el seu desencís, ja que s’ha retornat “a la gestió autonomista de les direccions d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Junts per Catalunya”. El partit considera que aquestes estratègies han fracassat en combatre l’ascens de les posicions conservadores, espanyolistes i feixistes.

En aquest context, Poble Lliure proposa la formació d’un “Front Popular, Republicà i Antifeixista per la Independència” a Catalunya. Aquest front, segons el partit, ha de ser ampli i plural, mobilitzar de nou el vot independentista i transformador, i servir com a mur de contenció de l’extrema dreta a Catalunya. Poble Lliure insta a desplegar aquesta iniciativa de manera immediata i a utilitzar-la de cara a les eleccions espanyoles convocades per al 23 de juliol.

El partit considera que aquesta proposta només tindrà sentit si es tracen unes línies polítiques clares que confrontin les estratègies de la resignació nacional

Publicitat

Opinió

Minut a Minut