Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Poble Lliure demana a la CUP un “pas endavant” per “desplegar un Programa de Govern molt més ambiciós”

|

- Publicitat -

Davant la situació convulsa que Catalunya viu des del passat divendres, 7 d’octubre, quan Junts va comunicar la seva sortida del Govern de coalició amb ERC, són molts els partits i les entitats que han fet públics els seus posicionaments i possibles solucions. L’últim a fer-ho ha estat Poble Lliure que, a través d’un comunicat, ha fet arribar la seva proposta al conjunt del moviment independentista, demanant a la CUP fer un “pas endavant” amb l’objectiu de “desplegar un Programa de Govern molt més ambiciós” i adoptar així un govern de transformació nacional encapçalat per Dolors Sabater.

“Davant la situació d’emergència i la deriva autonomista, cal un Govern capaç”, sentencia Poble Lliure en el seu comunicat. La formació independentista fa una sèrie de propostes als partits polítics catalans i al Govern de la Generalitat de Pere Aragonès, començant per dissoldre el Parlament i convocar eleccions. 

Publicitat

La proposta de Poble Lliure passa per formar “acords entre les forces favorables a l’autodeterminació i la construcció de la República” i “l’adopció de mesures extraordinàriament urgents per salvar la nostra gent de la situació de crisi ecosocial i econòmica que s’atansa”. En aquest sentit, l’agrupació reclama un “nou Govern” amb un programa “molt més ambiciós”, que agrupi les forces polítiques disposades tant a saltar el mur de l’autonomisme com a afrontar decididament la crisi social, ambiental i de recursos”. Davant aquest panorama, exigeix a la CUP fer una “passa endavant” i construir un acord ampli, proposant així la “formació d’un govern de transformació nacional, encapçalat per Dolors Sabater, conformat per totes les forces polítiques que acceptin negociar políticament la proposta”.

Et pot interessar  Nou incompliment del PSOE: la Moncloa respon al Govern que el finançament català s'ha de debatre amb les altres comunitats autònomes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut