Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Plataforma per la Llengua veu “inacceptable des del punt de vista democràtic” la sentència del TS

Òscar Escuder critica que “la judicatura es fiqui a potinejar un sistema educatiu aprovat àmpliament pel Parlament” i amb un gran consens

Agències 25/11/2021
Òscar Escuder, president de la Plataforma per la Llengua

El president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, considera “inacceptable des del punt de vista democràtic” la sentència del Tribunal Supremo (TS) sobre el català a l’escola. En declaracions a l’ACN, Escuder ha criticat que és “una sentència inversemblant” i que “és inacceptable que la judicatura es fiqui a potinejar un sistema educatiu aprovat àmpliament pel Parlament, amb totes les garanties pedagògiques” i amb un gran consens.

De fet, ha assegurat que “si falta complir alguna cosa és que es millori el català a l’ensenyament i no que s’empitjori”. Escuder ha remarcat que tenen enquestes de fa poques setmanes que indiquen que el 82% dels ciutadans pensen que el sistema és el correcte.

Escuder ha assegurat que no és el castellà la llengua que cal reforçar i protegir a les escoles. En aquest sentit, ha ressaltat que en tots els referents audiovisuals culturals des de Youtube fins a canals de televisió i plataformes, el castellà ja hi és i el català, no.