Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Plataforma per la Llengua desplega dues pancartes davant el Consell de la UE per a reclamar l’oficialitat del català

|

- Publicitat -

Ara que ja està fixada la data del pròxim debat on els ministres d’exteriors de la Unió Europea debatran la petició d’oficialitat del català, l’ONG del català Plataforma per la Llengua ha intensificat les seves accions per tal de convèncer els estats més dubtosos perquè aprovin la mesura. Amb aquest objectiu, i en el marc de la campanya ‘Say Yes’, engegada mesos enrere, la Plataforma per la Llengua ha desplegat dues pancartes davant el Consell de la Unió Europea i la Comissió Europea per reclamar novament l’oficialitat del català.

Els cartells s’han alçat amb globus d’heli per poder ser vistos des de la distància; a les pancartes poden llegir-se els missatges ‘Catalan EU Official Language’ (el català llengua oficial de la UE) i ‘Say Yes’ (dieu sí), el lema que està fent servir Plataforma per la Llengua en la seva campanya per reivindicar el reconeixement de l’idioma i demanar l’aprovació als estats socis.

Publicitat

L’acció arriba quan queden poc menys de dues setmanes perquè els ministres d’Exteriors dels vint-i-set tornin a reunir-se a Brussel·les el pròxim 12 de desembre per abordar un cop més la qüestió del català, el basc i el gallec. La mateixa entitat va alertar que aquestes setmanes restants resultaven “crucials” per a fer prosperar la petició i convèncer la resta d’estats, després del fracàs de les anteriors reunions.

Et pot interessar  La Delegació del Govern a Brussel·les reivindica l'oficialitat del català a la UE en la celebració de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut