Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Plataforma per la Llengua denuncia a l’Eurocambra el biaix espanyolista de la missió que avaluarà la immersió

L'entitat envia una carta a Metsola on exposa sense embuts la realitat de la visita europarlamentària: "És nou intent de Dolors Montserrat per atacar els catalanoparlants"

|

- Publicitat -

La Plataforma per la Llengua ha denunciat davant la presidenta del Parlament Europeu, Roberta Metsola, el biaix espanyolista i el malbaratament de fons europeus que suposa la missió d’eurodiputats que la setmana vinent viatjarà fins a Catalunya per avaluar la immersió lingüística en el sistema educatiu.

L’ONG del català ha enviat una carta a la màxima representant de l’Eurocambra on exposa sense embuts la realitat de la visita que els europarlamentaris duran a terme la setmana que ve: el fet que és un “nou intent de l’eurodiputada Dolors Montserrat per atacar els catalanoparlants abusant de la seva posició de presidenta de la comissió de peticions (PETI) d’aquesta institució”.

Publicitat

A la carta, el president de l’entitat, Òscar Escuder, demana a Metsola que intervingui per tal de posar fi a l’ús partidista que Montserrat fa de les institucions europees, ja que les posa al servei de les demandes i paranoies de l’espanyolisme. A la vegada, denuncia que la missió “s’ha organitzat per atacar el model d’escola en català”, i exposa com a prova d’aquest fet que la majoria de les persones amb qui els europarlamentaris es reuniran són manifestament contràries a la immersió lingüística i al model d’escola en català. També subratlla el fet que Montserrat ha demanat en tres ocasions diferents a la Comissió Europea la supressió de la immersió lingüística, peticions que han estat denegades pel mateix òrgan, el qual reiterava cada vegada que i la Comissió ni la UE tenen competències per actuar sobre els règims lingüístics i l’organització de l’educació als estats membres.

Aquesta no és la primera vegada que l’eurodiputada del PPE Dolors Montserrat organitza un circ mediàtic que només busca satisfer l’espanyolisme més ranci. De fet, el passat mes de febrer, Montserrat va celebrar a la Comissió de Peticions de la Unió Europea una sessió amb suposats experts per abordar la immersió lingüística a l’educació catalana. Aquesta sessió va anar torçant-se progressivament, i després d’emetre nombroses queixes, els eurodiputats socialistes i independentistes van abandonar l’hemicicle, deixant plantats els quatre experts, dels quals tres van ser proposats pel PP i un altre, per Vox.

Et pot interessar  Aragonès proposa una conselleria específica per a la llengua catalana si torna a ser president

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut