Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Plantofada de Dante Fachín als detractors d’un article on criticava el nacionalisme espanyol

L’article ha fet confondre alguns usuaris a la xarxa i Dante Fachín ha aclarit que parla de “nacionalisme espanyol excloent” a Madrid per la part de les elits: “Convido a llegir-lo abans d’ofendre’s”

Àlex Huguet 31/05/2020
Pla curt del candidat del Front Republicà, Albano Dante Fachin, després de conèixer els resultats de les eleccions el 28-A. (horitzontal)

El redactor i fundador del Front Republicà, Albano Dante Fachin, ha fet callar a tots aquells que han criticat un article que va escriure a La Vanguardia, on criticava el nacionalisme espanyol que hi ha a Madrid, i el titllava de “catet i excloent”. D’entrada, ha volgut respondre educadament a tots els madrilenys que s’ha sentit ofesos amb l’article: “convido a llegir-lo abans d’ofendre’s”, ha dit Fachín, que ha aclarit que l’article és crític especialment amb les elits que hi ha a Madrid, a qui ha exemplificat com “AyusasGallardones i Aguirres”, i ha tornat a demanar que es “llegeixi abans d’embestir”.

Tot i l’aclariment, Fachín ha seguit víctima dels usuaris trols i feixistes que corren per la xarxa, i finalment ha decidit contestar un tuit que el convidava a “marxar a Argentina i deixar en pau el meu país, Espanya”. Seguidament, Fachín ha propinat una plantofada a l’altre usuari: “L’article parla de gent com aquesta”, reflectint d’aquesta manera el nacionalisme espanyol del qual parlava al seu escrit.