Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Plaja valora positivament l’auditoria de JxCat per fiscalitzar el nivell de compliment de l’acord amb ERC

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha valorat positivament la intenció de JxCat d’elaborar una auditoria per fiscalitzar el nivell de compliment de l’acord de govern amb ERC. El portaveu de JxCat, Josep Rius, va anunciar dilluns la mesura, que va emmarcar en la “normalitat” de “qualsevol empresa o organització”, i Plaja ha assenyalat aquest dimarts que “seguir de prop, examinar i revisar la feina que s’està fent per a qualsevol organisme de l’administració pública sempre és positiu”. “Les auditories i les revisions sempre són bones”, ha considerat.

Ho ha dit a la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, en la qual ha fet una valoració “positiva” de l’execució del pla de treball pacatat entre ERC i JxCat. A més, ha recordat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers es reuniran dissabte al Palau de Pedralbes de Barcelona en una jornada de treball pensada per “preparar l’acció de govern i compartir els principals projectes en què s’està treballant de manera coordinada entre departaments”.

Publicitat

El conclave de Pedralbes també girarà al voltant de la guerra d’Ucraïna i, concretament, de les conseqüències que està tenint per a Catalunya, tant pel que fa a l’arribada de refugiats ucraïnesos –uns 14.000, segons Plaja– com per l’impacte econòmic de la invasió russa en els preus dels subministraments i els carburants. Per això, intervindran a la trobada representants del sector energègic i del Centre d’Estudis i Documentació Internacionals a Barcelona (CIDOB).

Tot plegat després que ahir mateix Aragonès es reunís amb els grups parlamentaris, acompanyat de la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, i de la d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. L’objectiu de la trobada era traslladar a les formacions les gestions que està duent a terme el Govern arran de la guerra i compartir-los els projectes que té previstos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut