Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Plaja nega “ingerències polítiques” en la destitució d’Estela del cos de Mossos: “No és una situació desitjable i s’ha de fer autocrítica”

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja,  ha negat “ingerències polítiques” al cos de Mossos d’Esquadra, tot i que ha admès que “no és desitjable” la situació actual al cos i que és necessari fer “autocrítica” després de la destitució del comissari en cap, Josep Maria Estela. La portaveu també ha apuntat que hi ha “marge de millora”. També ha remarcat que el “projecte propi” d’Interior passa per modernitzar i feminitzar el cos. Finalment, ha negat que la destitució tingui res a veure amb els canvis al Govern després de la sortida de Junts. Per la seva banda, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, compareixerà els pròxims dies al Parlament per la destitució de Josep Maria Estela com a comissari en cap.

“Hi ha un lideratge polític, en cap cas relacionat amb ingerència política en la línia de comandaments”, ha afegit Plaja, que no ha concretat la data de la compareixença d’Elena, que podria ser en comissió parlamentària i no en sessió plenària. La portaveu ha reiterat que el conseller ho farà “a petició pròpia”, tot i que el PSC ja ho havia demanat. No es preveu que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, comparegui a la cambra per la situació al cos policial. Plaja ha asseverat que el cap del Govern manté tota la confiança en Elena.

Publicitat

Segons fonts del Govern, al Consell Executiu d’aquest dimarts no s’ha tractat el tema de la destitució d’Estela ni la situació als Mossos. Ni el conseller Elena n’ha parlat, ni tampoc estava a l’ordre del dia, segons fonts del Govern.

El director general de la Policia, Pere Ferrer, ha negat ingerències polítiques als Mossos i ha atribuït el relleu de Josep Maria Estela com a comissari en cap a una situació de “manca d’alineament amb un objectiu estratègic del Govern”, el de la feminització del cos. En declaracions a Catalunya Ràdio, Ferrer ha defensat la vàlua d’Eduard Sallent i ha assegurat que “no hi ha interinitat” en la seva nova tasca com a número ú dels Mossos.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners

El director general ha reivindicat l’aposta per un equip col·legiat al capdavant de la prefectura i la necessitat que hi hagi “visions diferents”, tot i que ha admès que això pot generar “tensions”. També ha subratllat que tot el “soroll mediàtic” apareix quan hi ha processos de promoció de comissaris.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut