Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Plaja acusa el govern espanyol de fer “trampes” a la proposta per finançar la B-40 amb “diners que deuen als catalans”

L'executiu de Pedro Sánchez proposa que l'obra es financi amb la disposició addicional tercera de l'Estatut d'Autonomia

|

- Publicitat -

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha acusat el govern espanyol de fer “trampes” per proposar l’enèsima presa de pèl: que la B-40 es financi amb la disposició addicional tercera de l’Estatut d’Autonomia.

“La disposició addicional són diners dels catalans que el Govern de Catalunya decidirà a què dedica per pal·liar el dèficit enorme de l’Estat cap a nosaltres”, ha remarcat Plaja, que ha subratllat que l’obra l’ha de pagar el govern espanyol i, per tant, no pot fer-ho “amb els diners que deuen als catalans”. “És una trampa intentar destinar els diners que ens deuen a aquesta obra, i el govern espanyol ho sap; és difícil que si anem amb aquesta actitud de moment s’arribi a cap acord”, ha advertit.

Publicitat

A més, Plaja també ha recordat que al pacte de pressupostos amb el PSC van acordar fer el conveni per la Ronda Nord entre Sabadell i Castellar del Vallès, i no ampliar el traçat, com planteja el govern espanyol. “La sensació és que volen empantanegar la qüestió per dir que és el Govern de la Generalitat qui no compleix els acords; si se cenyeixen al que van signar, per nosaltres poden signar aquesta tarda o demà mateix, però si pretenen fer trampes o no complir el que es va acordar tot és més complicat”, ha conclòs.

Et pot interessar  Divisió pel Quart Cinturó: els partits mantenen les diferències sobre si ha de continuar fins a Sabadell i Granollers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut